SEO nedir ve neden gereklidir?

SEO, Search Engine Optimization kelimelerinin kısaltılmış halidir ve Türkçesi “Arama motoru optimizasyonu” anlamına gelir. Günümüzde birçok yerde karşımıza çıkan bu popüler kelime, özellikle sosyal medyada yada sanal ortamlarda kendini, işletmesini ya da websitesini tanıtmak isteyenler için oldukça önemlidir. Çünkü SEO analiz yapılmayan websitelerinin arama motorlarında üst sıralarda yer alması oldukça zordur. Ki şans eseri konumlanmış olanlar kısa süre içerisinde yerle bir olabilir.

SEO Nedir?

SEO anlamı arama motoru optimize edicidir. Bu da sitelerin arama motorları için ayarlanması anlamına gelir. Google gibi popüler tarayıcılarda ilk sıralarda yer almak çok önemlidir.

Arama motorları site içi ve dışı çalışmalarına bakarak sitelere puan verirler. Sevdikleri siteleri üst sıralarda konumlandırırken, yeterli SEO çalışması yapılmamış olanları ise arama motorlarında çıkmayabilir.

SEO neden gereklidir?

  • Siteye giren organik ziyaretçi sayısını aktif ve düzenli bir şekilde arttırmak için önemlidir. Reklam ile yapılan ziyaretçi çekme işlemleri kısa süre içerisinde biter ve bunun site için bir getirisi yoktur.
  • Site için önemli olan anahtar kelimelerde üst sıralarda yer almayı destekler.
  • Siteyi hedeflenen konuma ve hatta daha fazlasına getirmek için SEO ayarları düzenli aralıklarla yapılmalıdır.
  • Reklam gelirlerini arttırmak ve daha fazla reklam almak için önemlidir.
  • Dijital pazarlama yapanlar markalarını daha fazla kişiye tanıtmak ve daha fazla gelir elde etmek için SEO çalışması yaptırmalıdır.
  • Hedef kitleye ulaşıma destek verir.

Google en fazla kullanılan arama motorudur ve SEO çalışmalarına büyük önem verir. SEO dostu olan sitelerin yazılarına önem vererek üst sıralarda olmalarını sağlar. Özgün ve kaliteli içerik için en az üç yüz tane kritere uyum sağlamak gerekir. Diğer ve önemli nedenler ise aşağıda maddeler halinde belirtilmiştir.

Web trafiği

Web sitenizin görünürlüğü oldukça önemlidir. Ürünleriniz ne kadar kaliteli olursa olsun ya da yazılarınız ne kadar iyi hizmet verirse versin potansiyel müşterilerinizin sizi bulabilmesi için SEO çalışmalarını yapmak gerekir. Başka türlü varlığınızdan haberdar olmazlar.

Güvenilirlik

Güvenilir olmak için Google güvenini kazanmak gereklidir. Google her siteye güvenmez ve her siteyi beğenmez. Bu nedenle SEO yapmayan hiçbir site Google tarafından güvenilir olarak kabul edilmez.

Sıralamalar

Her zaman aranılan kelimelerde üst sıralarda yer almak demek, marka tanıtımını yapmak, daha fazla kişiye ulaşmak ve daha fazla reklam tıklaması ya da satış anlamına gelmektedir.

Kullanıcı deneyimi

Sitenize bir kez giren kullanıcılar için yazıların okunurluğu, içeriğin kalitelisi ve web sitenizin hızı oldukça önemlidir. Bunlardan birinde problem olduğunda kullanıcılar bir daha sitenşze girmek istemeyebilirler.

Büyüme

Sitenizi büyütmek istiyorsanız, SEO çalışmaları yaparsınız. Çünkü sitede var olan hataların ayıklanması ve sitenin bir düzene sokulması ile büyüme gerçekleşebilir. Büyüme de daha fazla kişi tarafından görünmek demektir. Küçük siteler büyümek istiyorsa, sitenin ayarları kontrol edilmelidir.

kaynak: https://www.iyifikir.gen.tr/seo-analiz-google-siralama-yarismasi/

Yorum Bırakabilirsiniz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.