Ev yapımı orkide besini tarifleri

Ev yapımı orkide besini tarifleri, tüm orkide besinleri eşit şekilde üretilmemiştir. Çok amaçlı, ev yapımı bir orkide besini, bitkinizin ihtiyaç duyduğu tüm besinleri almanıza yardımcı olacak bir dizi içeriğe sahip olmalıdır.

Bu bileşenlerin en önemli olanları şunları içerir:

  • Süt
  • Yumurta kabuğu
  • Ezilmiş tavuk kemikleri
  • Şeker kamışı
  • Patates
  • Pirincin kaynatıldığı su

Bu bileşenler harikadır çünkü bitkiye gelişmesi için temel olan bir dizi besin sağlarlar. Bu besin maddelerinin bazıları yeşillik, sürgün ve gövde büyümesine yardımcı olan nitrojeni içerir. İkinci fosfor senin orkide kök sistemi iyice artıyor olmasını sağlar. Üçüncüsü, orkidenin çiçek açmasına yardımcı olan potasyumdur .

Bu nedenle bileşenlerin her biri, bu besin maddelerinin sağlanmasında oynadığı bir role sahiptir.

Örneğin süt, Azot, Potasyum ve Kalsiyum ve ayrıca eser miktarda Magnezyum içerir. Bir litre sütü bir galon suyla (veya herhangi bir 1: 4 oranında) karıştırarak ve haftada bir orkideleri sulamak için kullanarak bir DIY orkide gübresini oluşturabilirsiniz.

Çay ise Nitrojen içerir. Bunu gübreleyici bir bileşen haline getirmek için bir çay poşeti açmanız ve içeriğini bitkinin bulunduğu tencereye dökmeniz yeterlidir.

orkide besini

orkide besini

Orkide gübrelerinde neden yüksek nitrojen seviyelerine ihtiyacınız var?

Orkideler ve onlar için Azotlu gübre yapma süreci hakkında dikkat edilmesi gereken en önemli şey, gübrenin etkili olabilmesi için normal nitrojen seviyesinden daha yüksek bir seviyeye ihtiyaç duyacağıdır. Bunun nedeni, saksının genellikle ağaç kabuğundan yapılmasıdır.

Bu ağaç kabuğu, gübrenizde bulunacak azotun bir kısmını tüketen bakteriler içerir. Bitkinize daha yüksek konsantrasyonda Azotlu gübre verdiğinizde, bakterilerin aldığı miktardan bağımsız olarak bitkinizin yeterli besin almasını sağlarsınız.

Kabuklar da olur: Meyve ve sebze kabukları. Eğer sebzeleri haşladıktan sonra kalan suyu da herhangi bir yemek tarifi için kullanmayacaksanız orkideniz için iyi bir besin kaynağı olacaktır.

Patates

Patatesler kendin yap için mükemmel bir gübredir.Öte yandan patates, çok yüksek bir potasyum konsantrasyonuna ve ayrıca eser miktarda fosfora sahiptir. Bu gübreyi sadece patatesleri kaynatıp kabuğunu soyarak yapabilirsiniz.

Patatesleri doğrayın ve karışıma biraz muz yaprağı ve şeker ekleyin. Tencereye ekleyeceğiniz ve orkideniz için potasyum ve fosfor kaynağı olarak kullanacağınız karışım budur.

Orkidenizin aldığı potasyum seviyelerinin ne kadar iyi çiçek açacağını belirleyeceğini unutmayın.

Pekmez gübre

Gübrelerdeki pekmez bitkilerinize enerji sağlar.Bu gerçekten çok basit. Sadece bir çay kaşığı pekmez alıp suya eklemeniz ve ardından onu günlük orkide sulama rutininizin bir parçası yapmanız gerekir.

Diğer ev yapımı gübre türleriyle birleştirildiğinde, orkideye büyümesi için ihtiyaç duyduğu tüm besinleri verir.

Ezilmiş ve kurutulmuş tavuk kemikleri

Tavuk kemikleri, orkidelerin yapılarını korumak için kullandıkları harika bir kalsiyum kaynağıdır.Tavuk kemikleri potasyum ve kalsiyum açısından çok zengindir. Sadece kemikleri kurutmanız ve ardından ezmeniz ve ardından çiçeğin bulunduğu tencereye eklemeniz gerekir.

Orkide kalsiyumu aldığında sağlıklı ve güçlü görünecektir.

Alternatif gübre olarak yumurta kabuğu

Orkideye kalsiyum sağlayan diğer bir alternatif yumurta kabuklarıdır. Yumurtaları pişirdikten sonra yumurta kabuklarınızı saklamanız gerekir.

Onları küçük parçalara ayırın ve ardından bitkiye ekleyebileceğiniz ince bir toz haline getirmek için bir havan ve tokmak kullanın.

Orkide besini yaparken alınacak önlemler

orkide besini

orkide besini tarifi

Bu gübreler, orkidenizin ihtiyaç duyduğu tüm besinleri evde kolayca bulunabilen malzemelerle sunmanızı sağlayan hızlı servis çözümüdür.

Bununla birlikte, ev yapımı orkide besini kullanmanın bitkinizin aşırı gübrelenmesiyle birlikte gelme riski vardır . Bu hatayı önlemek için, bitkinizin aşırı gübrelenmiş olabileceğine dair işaretler için onu izlemeye devam etmelisiniz.

Sorunun ortak göstergelerinden bazıları şunlardır:

Çiçek, saksı ortamında beyazımsı kabuklar geliştirir.

Kökler siyaha dönmeye başladığında.

Yapraklar kurumaya ve uçlarından kahverengimsi bir renk almaya başlar.

Bununla birlikte, tüm bu işaretler mevcut olsa bile, bitkinizin gerçekten gerekenden daha fazla gübre alıp almadığını belirlemenin hala biraz zor olduğunu unutmamak önemlidir.

Önemli olan bitkiyi dikkatlice izlemektir. Bitkinin gübreye karşı zayıf reaksiyon belirtileri göstermesi durumunda , miktarı azaltmaya çalışın.

Sahip olduğunuz diğer seçenek ise ticari gübre satın almaktır. Birini kullanmadan önce, NPK ölçeğindeki besin maddelerini kontrol edin ve orkidelerinizin ihtiyacına karşılık gelen oranı alın.

Orkidelerinizde kompost kullanmak

bir kova kompostEv yapımı kompostumdan bir kova. Mevcut olan diğer bir gübre seçeneği komposttur.

Tamamen kompostlandığı sürece (sıcak kompost değil) kullanımı güvenlidir . Ama genellikle, tüm malzemeleri içermez sen olacağını zenginleştirici orkide gübrede istiyorum .

Bu nedenle, kompostu kullanıyor olsanız bile, bu ev yapımı alternatiflerden birkaçını eklemek en iyisidir.

Eğer sebzeleri haşladıktan sonra kalan suyu da herhangi bir yemek tarifi için kullanmayacaksanız orkideniz için iyi bir besin kaynağı olacaktır.
Süt Yumurta kabuğu Ezilmiş tavuk kemikleri Şeker kamışı Patates Pirincin kaynatıldığı su kullanılabilir.
Orkideler ve onlar için Azotlu gübre yapma süreci hakkında dikkat edilmesi gereken en önemli şey, gübrenin etkili olabilmesi için normal nitrojen seviyesinden daha yüksek bir seviyeye ihtiyaç duyacağıdır.

Yorum Bırakabilirsiniz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.